ПРОЛЕТНИ ПРАЗНИЦИ

admin No Comment
Новини

През м. април социалните услуги в град Левски, проведоха поредица от инициативи под надслов „Пролетни празници“, която е част от идеята за запознаване и съхраняване на празници и обичаи „По следите на традициите“.

На 12 април в сградата на ЦСРИ, екипите от центровете на Соник Старт, потребители и доброволци от трите социални услуги имаха възможността да се запознаят с традициите и обичаите на един от християнските празници „Цветница“. Включвайки се в пъстроцветната работилница за цветя, участниците показаха своя талант, въображение и креативност в изработката на пъстроцветните цветя. Изработените майсторски творения ще красят Фолклорния фестивал „Гергьовски люлки“, който Община Левски организира за поредна година.

На 23 април, вървейки смело по следите на традициите ив навечерието на най-големия Християнски празник – Великден, който носи посланието за силата на вярата и изпълва сърцата с душевен мир и човеколюбие екипите на трите социални услуги организираха „Великденско ателие“.

В празнична обстановка и приповдигнато настроение премина неусетно времето на потребители, гости и доброволци, боядисвайки яйца, оцветявайки великденски кошници и приготвяне на вкусни баници. Всички показаха и доказаха своя талант в изкуството и кулинарната кухня.

Участниците в ателието за пореден път имаха възможността да се докоснат до традициите и обичаите, спазвани от векове наред. Празникът завърши с изложба на изработените творения, с много усмивки, веселие и с пожелание за светли великденски празници.

Социални мрежи