На 08.07.2024 г. в град Левски бе даден старт на третото издание на ДЕТСКА ПОЛИЦЕЙСКА АКАДЕМИЯ „СОНИК СТАРТ“

admin No Comment
Новини

На 08.07.2024 г. в град Левски бе даден старт на третото издание на ДЕТСКА ПОЛИЦЕЙСКА АКАДЕМИЯ „СОНИК СТАРТ“, която се реализира под егидата на г-н Иван Иванов, управител на СОНИК СТАРТ. Инициативата е част от събитията посветени на 15 години от създаването на компанията с подкрепата на Община Левски и с менторско участие на служители на РУ Левски, РСПБЗН Левски и Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Център за обществена подкрепа и Център за настаняване от семеен тип на деца в гр. Левски, като организатори на детската академия се радват на изключителен интерес към формата, в който участие ще вземат над тридесет деца, жители и гости на града.

В продължение на пет дни, участниците ще се обучават теоретично и практически в усвояване на знания за безопасно движение по пътищата, спазване на правилата в обществото, оказване на първа долекарска помощ, предпазване, защита и предотвратяване на пожар, както и прилагане на защитни действия при други природни бедствия.

Децата ще могат да се докоснат до натовареното и динамично ежедневие на служителите на реда и сигурността, като станат част от тяхното ежедневие на работните им места.