НАЦИОНАЛНА ИНИЦИАТИВА НА СОНИК СТАРТ С ГРИЖА ЗА ЗЕМЯТА

admin No Comment
Новини

На 17 април СОНИК СТАРТ даде старт на Седмица на Земята в над 15 града, част от инициативите, разнообразните кампании и събития, с които организацията отбелязва 15 години грижа за добрия старт.

Природосъобразната инициативата в град Левски се реализира на 21 април с почистване на градския парк. В събитието се включиха екипите на социалните услуги, потребители и техните близки, доброволци, деца и ученици от детските градини и училищата, представители на спортни клубове, педагози и директори на образователни институции, служители на Община Левски, общински съветници и граждани.

С цел да се насърчи подобряването на околната среда, участниците в инициативата почистиха зелените и пешеходни зони в парка, засадиха цветя, поставиха къщичка за птици и послания за опазването на природата. Природозащитниците засадиха и дръвчета в централната част на града.

Инициативата „С ГРИЖА ЗА ЗЕМЯТА“ в гр. Левски обедини над 100 участници от различни възрасти, които заедно се погрижиха да направят парковата зона в града по уютна, цветна и чиста.